Reference

Tobias Engberg

I Marts måned 1998 så jeg for første gang en Mr. Fitness konkurrence og blev blæst helt af banen. Jeg tænkte med det samme at en skønne dag skulle jeg stå deroppe iblandt atleterne. Jeg havde aldrig drømt om at det skulle gå som det det så gjorde..

I mange år trænede jeg helt forkert og spiste slet ikke efter noget som helst. Dette bevirkede at jeg egentlig ikke forbedrede mig overhovedet og dermed svandt mine planer om at stille op til Mr. Fitness. Indtil jeg en weekend i Foråret 2004 tog på Fitness camp i sønderborg gennem Workout & Fitness Magazine. Her underviste Lars Hoe Madsen og Ulrikke Oxbjørn i hvad der skulle til for at komme til at stå på den scene. Lars´ filosofi omkring kosten og træningen tog jeg straks til mig og inden weekenden var omme havde vi en klar aftale om at han skulle hjælpe mig til at komme op på scenen.

Vi startede med at tage fat i kosten som styrer en meget stor del af resultatet og jeg fik en kostplan jeg ikke troede mulig i første omgang. Jeg kunne da slet ikke spise så meget ,men efter en 3 uger hvor jeg spiste mere og mere så kunne jeg rent faktisk. Mine resultater begyndte så småt at vise sig, jeg tog på på den fede måde og alt var bare kanon. Så kom diæten.... Den første uge tabte jeg 3 kg. det må have været ren væske da jeg skulle tisse hele tiden. Jeg var SÅ sulten til at starte med, men igen efter 3 ugers tid, så havde min mave tilpasset sig til at få mindre ned og jeg var ikke længere så sulten..

Da jeg havde overstået min første Mr. Fitness i 2005 med en flot 3. plads var jeg helt ude af den. Mit mål var at komme i top 8 og jeg havde aldrig troet at jeg ville få en medalje, men nu var jeg da først tændt. Lars sagde at jeg med en hård og målrettet indsats ville kunne vinde konkurrencen indenfor 2 til 4 år, så jeg havde sindssygt meget blod på tanden for at komme i gang med forberedelserne til næste konkurrence.

Vi fortsatte den oprindelige plan og byggede noget mere masse på min krop og jeg var afsted igen i 2006 hvor det blev til en 4. plads, desværre ikke bedre end sidst, men de 3 andre som var foran mig, var simpelthen bare bedre, så jeg var godt tilfreds.

Så kom DM 2006 hvor jeg fik en 3. plads i kategorien classic bodybuilding og ugen efter Vandt jeg Fitness Cup 2006. Herefter sagde jeg egentlig at jeg ikke gad stille op mere, men jeg havde jo ikke vundet den ultimative konkurrence, så jeg blev nødt til at stille op igen i 2007.

Dette gjorde jeg så, og til min store glæde så vandt jeg den... Mega fedt ud over alle grænser, nu var mit endelige mål nået og jeg var bare SÅ glad.

Nu står jeg så foran næste dilemma... Vil jeg op igen eller have en pause??? Jeg ved det ikke helt endnu, men regner med at stille op igen.

Alt i alt så skylder jeg Lars en kæmpe TAK for al den hjælp og støtte han har givet gennem årene og jeg kan takke ham (og selvfølgelig også mig selv) for mine guldmedaljer.

Tilbage til oversigt